Revenue Manager en/of Revenue Management System

Is een revenue manager nog wel een meerwaarde of is een revenue management system genoeg voor hotels? En hoe wordt dit toegepast in de nieuwe werkelijkheid?

Revenue Manager

Revenue managers zijn de drijvende kracht achter het invoeren van het prijsbeleid voor hotels. De werkzaamheden van een hotel revenue manager zijn het verzamelen, analyseren en toepassen van data. Is een revenue manager een meerwaarde voor een hotel, hostel, vakantiepark of in de luchtvaartindustrie? Zeker! Een revenue manager is onmisbaar voor het consequent doorvoeren van de prijsstrategie. Vakbekwame revenue managers kunnen rekening houden met zowel interne als externe invloeden, iets waar een gemiddeld revenue management systeem moeite mee heeft.  Daarom is een revenue manager altijd van belang. Het gaat verder dan alleen het doorvoeren van de juiste prijzen, denk bijvoorbeeld aan het analyseren van prijsstrategieën, inspelen op nieuwe ontwikkelingen en het analyseren en monitoren van risico’s zoals COVID-19.

Revenue Management een apart vak opzich!

Data wordt verzameld, beoordeeld en gefilterd door slimme algoritmes. Een Revenue Management System (RMS) kan duizenden datapunten verwerken in enkele seconden, iets waar de mens veel langer over doet. Een RMS heeft enorme hoeveelheden historische data, kan deze data verwerken tot trendanalyses en komt met nauwkeurige prognoses en aanbevelingen. Uiteraard zijn de juiste instellingen van groot belang voor de output. Een RMS kan veel, maar niet alles. Wat voor het ene hotel uitstekend werkt kan voor een ander hotel minder goed uitpakken.

Conclusie

Een revenue manager en een RMS zijn beide onmisbaar voor hotels die bereid zijn om te investeren in het maximaliseren van hun omzet. Een revenue manager kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen en ook in het analyseren en monitoren van risico’s. Een RMS kan veel meer data in een korte tijd verwerken dat de mens kan. In februari 2020 heeft IFHG deelgenomen aan het grootste revenue management evenement van de wereld: Man versus Machine. De conclusie werd tijdens dit evenement al snel getrokken, de mens kan niet zonder zijn machine én de machine zal de mens nooit volledig vervangen. Een samenwerkingsverband tussen knappe koppen en mooie systemen maakt dat het efficiënte en nauwkeuriger werkt om tot het optimale hotelresultaat te komen.

De oplossing

Mens en machine samen laten werken is dé oplossing voor het zo optimaal mogelijk doorvoeren van revenue management. Omdat de kosten van het fulltime in dienst nemen van een revenue manager en een RMS licentie snel kunnen oplopen, zeker voor klein en middelgrote hotels, kan het lastig zijn om de juiste balans te vinden hierin. IFHG’s revenue management service is een flexibele en betaalbare oplossing voor ieder type hotel. Of het nu gaat om het uitrollen van een nieuwe revenue strategie of het (deels of volledig) uitbesteden van revenue management, IFHG fungeert als sparringpartner voor hoteliers om het maximale rendement te behalen.

Wilt u meer informatie ontvangen over IFHG of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op onze website of neem contact met ons op!

❯ SHARE THIS ARTICLE

Leave a Reply