André Aaij

André Aaij

General Manager Radisson Blu Palace Hotel & ibis Styles Haarlem City Hotel

Het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk heeft qua grootte en qua locatie geen full time Revenue Manager nodig, maar zeker wel een aantal uur per week iemand die de distributiekanalen beheert, die het prijsbeleid bepaalt, die op directieniveau mee praat over de te kiezen koers en een die in staat is de distributie-connecties te leggen met de hotelketen waar wij franchisenemer zijn en met de OTA’s.

In 2013 zijn wij een samenwerking gestart met IFHG als definitieve Revenue-oplossing voor ons hotel, dat is een gouden keuze gebleken.

Het prijsbeleid is sindsdien veel beter doortimmerd, er wordt doorlopend aan de juiste knoppen gedraaid en elke beweging in prijs/bezetting (ook bij de concurrent) is inzichtelijk. De RevPAR is met ruim 15% gestegen binnen vijf jaar tijd.

De rol van de Revenue Manager is naast hoeder van de prijsstrategie ook echt die van de “luis in de pels van de commercie”, wat zich uit in de zoektocht naar de optimale omzetspreiding voor ieder moment in het jaar – daar waar de commerciële afdeling soms een andere keuze zou maken.

IFHG maakt gebruik van steeds verder ontwikkelde Revenue systemen waarmee zij op continue basis inzicht hebben in de gehele markt waar wij ons in bevinden.

Een zeer solide partner die een vaste waarde is voor ons Palace Hotel – en vanaf nu ook voor ons tweede hotel, ibis Styles Haarlem City!

❯ SHARE THIS ARTICLE

Leave a Reply